Tapping on the body of the instrument
Το tapping (χτύπημα) σε διάφορα σημεία του οργάνου γίνεται με τα νύχια των δακτύλων, τα δάκτυλα, τις αρθρώσ εις των δακτύλων ή τη παλάμη. Αν και είναι δυνατό ο οργανοπαίχτης να ‘χτυπήσει’ το τσέλο σε οποιοδήποτε σημείο του, τρεις περιοχές του σώματος του οργάνου στο μπροστά μέρος του (1-3) και τρεις στο πλαϊνό μέρος του οργάνου (4-6) είναι ενδεικτικές των ικανών παραγόμενων ηχοχρωμάτων. Όλα αυτά τα σημεία παράγουν ένα ελαφρώς διαφορετικό ηχόχρωμα.
Ηχόχρωμα
Το ηχόχρωμα έχει μία ξύλινη κρουστή χροιά. Ο εκτελεστής μπορεί να χρησιμοποιήσει τα εξής σημεία του χεριού του για την εκτέλεση της τεχνικής: νύχια, δάκτυλα, αρθρώσεις δακτύλων και παλάμη. Ακολουθώντας τη συγκεκριμένη σειρά εκτέλεσης, το ηχόχρωμα μεταβάλλεται από λεπτό και λαμπερό σε πιο βαθύ και συμπαγές. Σε σχέση με το σώμα του οργάνου όσο απομακρυνόμαστε από το ηχείο του τόσο πιο αρθρωτός και λεπτός γίνεται ο ήχος.
Επίπεδο Δυσκολίας
Όλα τα ελαφρά χτυπήματα στο σώμα του οργάνου εκτός από τη χρησιμοποίηση της παλάμης του δεξιού χεριού δεν έχουν κανένα χρονικό περιορισμό ή υψηλό επίπεδο δυσκολίας. Στη περίπτωση που ο συνθέτης θέλει να χρησιμοποιήσει τη παλάμη του δεξιού χεριού τότε θα πρέπει να ληφθεί υπόψιν ο χρόνος που χρειάζεται για να τοποθετήσει στην άκρη το δοξάρι.
Δυναμικό Εύρος
PPP - F
Για τους προφανείς κινδύνους φθοράς στο όργανο υπάρχουν περιορισμοί στις ψηλότερες δυναμικές. Ακολουθώντας την σειρά νύχι, δάκτυλο, άρθρωση δακτύλου, παλάμη είναι περισσότερο εφικτή η παραγωγή υψηλότερων δυναμικών.
Σημειογραφία
Μπορεί να χρησιμοποιηθεί πεντάγραμμο ή μπορεί να χρησιμοποιηθεί άλλο κλειδί καθώς και γραφική αναπαράσταση του οργάνου. Σε όλες τις περιπτώσεις πρέπει να υπάρχει αναλυτική περιγραφή του τρόπου εκτέλεσης της τεχνικής καθώς και του σημείου επαφής. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί κανονική νότα ή άλλο κεφάλι νότας ανάλογα τις υπόλοιπες τεχνικές που χρησιμοποιούντα στο έργο.

Τρόπος Εκτέλεσης
Ο εκτελεστής χτυπάει με το μέρος του χεριού του που υποδεικνύεται το επιθυμητό σημείο του σώματος οργάνου.